sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Who are you pretending to be tonight?

Nyt heitän tänne vähän juttuu leipomisesta! Hehheh.
Tosiaan, tiistaina meiltä loppui Riinan kanssa työharjoittelu/työssäoppiminen (mulla ei ole mitää ideaa mikä ero noissa on), joten maanantaina menin Riinalle yöksi kun edessä oli operaatio muffinssi!


Tosiaan, noista muffineista tuli ihan sikahyvii omallaki tasolla! Teen siis muffineja aika paljon kun niitä ihmiset tykkää yleensä syödä, ja no yleensä en jaksa tekeleitäni syödä kun oon niin tarpeeks muffineista saanu, mutta noi oli ♥. Meidän työnantaja meni jopa kehumaan niitä paremmiksi kuin Roberts Coffeen muffinssit, että no mene ja ota selvää!
 

Ja ihan randomisti voin heittää tähän pienen ohjeen noille muffineille;

Suklaamuffinssit by Sasse

2 Kananmunaa
1½dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
150g Margariinia
1tl Vaniliinisokeria
2 levyä Taloussuklaata
(Vähän kaakaojauhetta)

  1. Sotke jollain sekottimella kananmunat ja sokeri semmoseks kunnon vaahdoks.
  2. Sekaan vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniliinisokeri, ihan reippaasti vaa. Niitä ei kyl kannata sekottimella sekottaa jos ei oo semmoi fiksuu sekotinta koska muuten tökötti jää kiinni ja sitä on tyhmää sit irrotella.
  3. Sulata se margariini ja viskaa joukkoon. Kannattaa vähän muuten tsiigaa kuin paljon tota margariinii heittää, et voi vähentääkki jos näyttää liian paljolta. Kokeilun kautta onnistumiseen!
  4. Sit voi tehdä silleen ninjasti et erottelee sen taikinan puoliks ja puoliks eri kuppoihin ja heittää toiseen kaakaojauhetta sekaan ni tulee tummempaa. Tai sit voi heittää koko taikinaa kaakaojauhetta. Tämmösil erottelujutuil voi myös tehä esim. pinkki/sininen yms. muffineja jos vaan löytyy elintarvike/karamellivärejä jostain kaapinpohjalta!
  5. Sit pilkotaan (voi olla myös fiksu ja pilkkoo aikasemmin) suklaat ja heitetää suurin osa taikinoitten joukkoo ja sotketaan sinne. Kyllä, sitä on ihan sairaan paljon.
  6. Sitten isketään taikinat muffinivuokiin, silee et jätetää sitä turpoomisvaraa. Jos täyttää liikaa ni ei siinä mitään, mut sit ne näyttää semmosilta räjähtäneiltä sieniltä. Eli oikein sieviä tulee ku vähän vähemmän niit täyttää. Ja siis jos on niit eriteltyi taikinoi jotka on värjätty tms. ni sitte vaan sillee sievästi lätkästään ne epämääräsesti taikinat päällekäin, kyl ne turpoo yhteen siitä.
  7. Tunge ne loput suklaat sit niitten muffinien päälle okei! Sillee tökit vaa siihe taikinaan ne.
  8. Sit uuniin, paitsa 225 asteises uunissa n. 10min jos on pieniä muffinivuokia. Isompiin kannattaa varata enemmän aikaa & vähemmän lämpöasteita koska muuten ne palaa herkästi pinnalt ja jää keskeltä raa'aks. Kannattaa ajan loppupuolella vähän tarkkailla niitä & tökkii jollain hammas/coktailtikulla sitä keskustaa ja sillee että jos taikinaa jää selvästi tikkuun kiinni ne ei oo kypsii.
  9. Älä polta sormias ku otat ne pois uunista, ja jos paistat tommosissa paperimuffinivuoissa (onko se sana noin?) ni ota ne muffinit pois siitä uunipelliltä koska muuten se kuuma pelti paistaa niit vielä pohjasta ja ne voi palaa!
  10. Anna jäähtyä ja volá sullon hyvii muffineita! Muista pistää johonki rasiaan tms. ettei kovetu ihan täysin koppuraiseks.
Huomioonota et toi ohje ei oo kauheen riittosa sinänsä, että jos haluut enemmän muffineja, tuplaa ohjeen määrät yms. Nomnom. Ja siis ohjeen suklaat voi korvaa millä tahansa muulla/muilla jutuilla, voi heittää mitä sielu sietää sinne sekaan. Ja jos haluu cupcakeja, netistä löytyy hyvii kuorruteohjeita, meikä ei yleensä tee koska niitä on hankala kuljettaa, mut kyl jossainvaihees niitäkin!

Myöhemmin saatte sitten sen yleisen viikkopostauksen, kun muuten tästä olisi tullut niin kovin iso postaus.

"This bottles halfway empty,
Your glass is halfway full,
Can you please go without me,
I swear that everything's alright."


-Sasse

4 kommenttia:

Uino kirjoitti...

Hahah, vitsi repesin :D sotke jollain sekottimella

Sasse kirjoitti...

Uino: nää on vähän mun sovelletut ohjeet :D

Alexandra kirjoitti...

vaikka matka vatkain ?! :D hah

Sasse kirjoitti...

Alexandra: No vaikka se 8D XD