tiistai 28. joulukuuta 2010

Oh my god I love your hair

Morjens!
Oon meinaa nyt laiskalla päällä ja katoin leffaa just (Towelhead, jos kiinnostaa, on hämy leffa näin puolet-leffasta-katottu -fiiliksillä) ja nyt mulle tuli random kohtaus selittää hiuksien jännyydestä yms. Ja sensemmoisesta.


 1. Hiukset on kuollutta kudosta, joten niihin kaikenmaailman abcd -vitamiinien änkeminen on oikeastaan aika turhaa. Hiuspohjalle kyl ihan hyvä mut joo. Plus kaikenmaailman keramidisementtischaiba (tää on yks joka on kiristäny mun verisuonta jo pidempään) on ihan huttua.
 2. Se mömmö mikä hiusta korjaa vähäsen, on keratiini ja kosteuttavat mömmöt. Harmi vaan että keratiinihoitoainejutut maksaa ihan tuhottomasti yleensä, koska ne ainesosat on kalliita. Yksin kosteuttavilla ei pitkälle pääse, vaan just silleen keratiinimömmöt + kosteuttava ettei hius kuiva ihan koppuraksi.
 3. Millään mömmöillä ei saa kuitenkaan sitä mustasta vetyblondiksi vaalennettua hamppukasaa kuntoon. Sen saa näyttämään hyväkuntoselta, mutta kyllä se sit venyy ja paukkuu ja katkeilee pesussa ja kun siihen ei oo tungettu tuhatta kiloa silikonia päälle.
 4. Silikoni on ihan jees, ja turha panikoida, se ei tee mitään pahaa eikä se jää hiuksiin, niinku joskus jäi. Myöskin ammoniakkipelko on ihan huttua kun ei sekään mitään muuta pahaa tee ku haise pahalta, yleensä ne korvaavat aineet kuulemma allergisoi helpommin.
 5. Vaalennus = hiusten tappamista. Yksinkertasta. Hius kärsii jos se vaalennetaan.
 6. Värillä ei voi vaalentaa jo värjättyä tukkaa. Ne kaupan "vaalennusvärit" on joko vaalennusainetta tai värjäämättömille hiuksille.
 7.  Sen kusenkeltasen värin saa vaalennetusta tukasta pois hopeeshampoolla. Hopeeshampoo ei myöskään kuluta hiusta enemmän ku muut hiustuotteet, se vaan ei hoida niitä yhtä paljon.
 8. Hoitoaineet = pehmentäviä aineita ja kalvonmuodostajia. Ei ne sitä tukkaa oikeestaan paranna, vaan vaan suojaa sitä. Lukuunottamatta sitetn jotain mahdollisia lääkeaineita tai sitten joitain niitä kalliita keratiinimömmöjä.
 9. Muotoilutuotteet (kuten lakka, muotovaahto yms) mömmöt oikeestaan suojaa ennemmin ku vahingoittaa hiusta, jos niitä käytetään oikeessa määrin.
 10. Kaikki rasittaa hiusta. Harjaaminen yms.
 11. Suoristusrauta, tupeeraus ja muut lämpölaitteet tappaa sitä tukkaa vähän enemmissämäärin. Vaikka oiski jotain lämpösuojaa pohjalla.
 12. Jos haluut tietää sen tukan kunnon ilman että siinä on mitään pehmentäjiä yms, koittakaapa pestä tolla syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen annatte sen kuivua ja harjaatte auki. Ta-dah, siinä on teijän tukan kunto in real life. Ps, vetyperoksivaalennustukat, en ehdota. Saattaapi tukka kivasti katkeilla.
 13. Suoravärit eli shokkivärit, värivaahdot, hoitoainevärit yms ei huononna hiusten kuntoa, vaan hoitaa sitä. Shokkivärit pysyy parhaiten semmosen tappovaalennuksen läpikäyneessä hiuksessa.
 14. Sitten klassinen punanen väri: fakta on, että punanen väri ihan minkätahansa lainen punainen, pysyy huonosti lähes kaikissa hiuksissa. Jos on punapigmenttiä omassa päässä, se auttaa. Todennäkösesti kuitenkin punatukkaset joutuu käyttämään punasen tukan hoitoaineita, ja suoravärejä pitääkseen sen punasen punasena, eikä oranssirusehtavana. Että, joo punaseen tukkaan menee rahaa.
 15. Toinen fakta: Jos oma väri poikkeaa kauheesti itelle värjätystä väristä, se tyvi kasvaa sinne huomattavaks 3-8 viikon sisällä. Että, siihenki värjäilyyn menee rahaa.
 16. Kevytväri pysyy paremmin kestovärin päällä. Ei kannata heittää kestoväriä kestovärin päälle.
 17. Jos hius on huonossa kunnossa, käyttäkää kevytvärejä.
 18. Jos haluutte esim vetyblondista aivan mustaan, heittäkäpä sen värin alle vaikka joku punanen suoravärivaahto, ni ei vedä tukka semmoseks harmaa-viher-sini-mikälie mössöksi kun se musta valuu pois. Meinaa se punanen pitää sitä siellä alla paremmin
 19. Hapetteesta riippumatta, vaalenusaineen teho on yleensä ihan sama, hapetteella pelataan vaan aikaa.
 20. Kaikkiin hiusväreihin ei saa kaikkiä värejä, ainakaan suoraan. Simple.
 21. Se huonokuntonen tukka joka on jostain vaalennuksesta kärsiny reippaasti, saadaan kokonaan parannettua vaan oikestaan leikkaamalla huonokuntonen osio pois.
 22. Ei rakennepaikkaavia hoitoaineita jne pidennyksille.
 23. Pidennyksetkin yleensä, tavasta riippuen, voi huonontaa oman tukan kuntoa. Joillakin enemmän, toisilla ei yhtään.
 24. Hiukset voi kasvaa nopeammin jos tehostetaan hiuspohjan verenkiertoa tai sitten lääkkeillä, ei leikkaamalla niitä kaksihaaraisia. Ne kaksihaaraiset ei vaan katkeile ihan älyttömästi, jos hiusten latvoja hoitaa.
 25. Hiukset siis tosiaan kasvaa sieltä päänahasta, eikä latvoista. Ajatelkaa nyt.
 26. Ei kannata harjata märkiä hiuksia, ne venyy ja katkeilee helpommin.
Oiskohan siinä jo jotain. Hehee.
Enskertaan ku jaksan raahautua toiselle koneelle muokkaamaan kuvat!


SASSE

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no shit sherlock... mutta toi on kyllä ihan humpuukkia että hiukset muka kasvaa yhtä nopeasti vaikka latvas olisi yhtä hamppua... ._. no ei todellakaan kasva koska latvat katkeavat pois jos ne ovat huonossa kunnossa... itse olen kasvattanut tukkaani kesäkuusta lähtien käymättä parturissa kertaakaan, mutta nämä eivät kasvaneet paljoa ollenkaan koska latvat katkeilivat sitä mukaa kun ne kasvoivat tyvestä ja tämän kuulin KOKENEELTA parturilta enkä miltään harjoittelijalta joka luulee tietävänsä hiuksista jotain...

Sasse kirjoitti...

ano: sori booris, mähän tossa kehotan hoitamaan niitä latvoja joka myös mun mielestä sisältää sen latvojen leikkaamisen. Opettele lukemaan ennenku nillität, ja eiköhän se sunkin KOKENUT PARTURI ole myöskin jossain koulunsa käynyt ja nää perusasiat opetellu. Mut faktahan on että ei se latvojen leikkaaminen KASVATA hiusta, se vaan estää sen murentumisen ja katkeilun :))) Rakkaudella booris.

jamie kirjoitti...

toi 25 on niin hajottava. tai siis haloo, luuleeko ihmiset oikeasti että hiukset kasvaa _latvoista_ .

Sasse kirjoitti...

jamie: oi kyllä, tai ei ehkä suoriltaan, mutta tuntuu et se hiusten kasvamista edellyttävät toimenpiteet yritetään suunnata aina muualle ku sinne hiuspohjaan...

Laura kirjoitti...

Ihan jees. mutta kyllä se silikooni on huonompi kun ne missä ei oo silikoonia. silikooni toimii niin kauan kun sitä käyttää, ja kun lopetat niin *puf*. Ja sitten, ei ole mitään kestoväriä. On vain kevyt väri ja täysväri. Täysväriä käyttää parturit lähennä harmaiden peittämiseen. Eli AINA kannattaa ostaa kevytväri (siis kaupasta, ei parturi kysy että mitä laitetaan).

Sasse kirjoitti...

Laura: No en mä sitä sanonu että mitä se on verrattavissa niihin silikonituotteisiin, mutta ite silikoni ei hiuksiin varastoidu, kuten joskus aikaisemmin (joskus silikonit oli tuotteissa rasvalikosta ja eivät sitte enää lähteny tukasta pesulla), joten sillä tavalla sitä on ihan turha pelätä. Ja aika jännä, kyllä meille koulussa on ihan kesto- ja kevytväreistä puhunu, en sitte tiiä mitä ne kaupan värit on, ja täällä ainakin on opetettu et kampaajat peittää harmaita vaan harmaanpeittosarjalla tai kestovärituotteilla. Ja parturi laittaa mikä parturi näkee et on hyväksi.

Laura kirjoitti...

Muuten en väittäis, mutta oikeastaan äsken just puhuttiin äitin kanssa tästä joka on tehny 30 vuotta pa-ka:n hommia. kaupanväreistä en sano mitään, koska en ole koskaan käyttäny, enkä käytä! Äsken sain hyvät naurut kun tuli joku hiusvärimainos "ensimmäinen ja ainoa keratiinia sisältävä hiusväri". Jep, no ei ihan :D Ihan uteliaisuutta, minkälainen tuotevalikoima teillä on koululla?

Sasse kirjoitti...

Cutrinilla opetetaan pääsääntösesti. Goldwellia, Schwarzkopfia ja Wellaa löytyy myös : D Mut joo hämyy kyllä, kyl meille koulussakin on opetettu että periaatteessa kesto- ja kevytvärillä ei sinänsä ole muuta eroa ku hapete ja sekotussuhteet, ja sit on harmaanpeittojutut erikseen. Paitsi että Goldwellilla oli joku oma juttu tähän. Oh, well.

tanssikala kirjoitti...

what, olipas yllättävä tuo punainen väri! Oon aina itse ajatellut, että punainen väri just pysyy ja on ihan tuska saada pois. Muistan että mustaa tukkaa piti värjäillä aina mustaksi uudestaan ja uudestaan kun väri haaleni, mutta punainen mulla on aina pysynyt. Ehkä vähän haalentunut joo, mutta pysynyt kuitenkin. Joskus ruskealla värillä värjäsin siihen päälle, niin se haalistui punaiseen päin ja olin erittäin vittuuntunut. Ei ole omassa hiuksissa eikä sukulaistenkaan hiuksissa mitään punaiseen viittaavaakaan, kaikilla on yleensä ruskeat tai tummanruskeat hiukset, mutta mulla vaan pysyy punainen kaikista parhaiten hiuksissa. Just helppo väri pitää kun ei tarvitse nähdä mitään vaivaa sen eteen, että näyttää hyvältä. Am I a wizard.

Kiva lista! :D Saatoin oppia pari uutta juttua.

Sasse kirjoitti...

tanssikala: Sä oot näit maagisia ihmisiä... Suurimman osan kenet mä oon tavannu ja yrittäny punasta tukkaa pitää = tuskaa. Punane on näillä henkilöillä haalistunu heti semmoseks liejunoranssinblablabla/ruskeenmömmö väriseksi, eikä pysyny punasena, jollei sitte käyttäny punasia hoitomömmöjä, sävytteitä yms pesujen yhteydessä. Onhan se myös hankalaa saada pois päästä :D Sen takia punanen on mun mielestä maailman vittumaisin väri ja sitä en kauheesti omaan tukkaa harkitse