keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Parturi-kampaajista, kampaamoista, kampaamokäynneistä yms.

Terve kaikki. Ei tänää mitään erikoista, oikeastaan vaan teksti nillin-nillin postaus ku blah.


Eli siis, tän päivän pointti on se, kuinka älyttömästi mua ärsyttää ihmiset, jotka käy kampaajalla ja nillittävät aina sen jälkeen kuinka perseelleen on hiukset nyt leikattu. Nillitys tapahtuu aina internetissä/kavereille/tms, ja eipä siinä mitään, mutta pari faktaa vois kaivaa esiin tähän että nääki nillittäjät ymmärtäisivät pari elämän perusfaktaa:


  1. Kampaaja ei oo ajatustenlukija. Myöskään, se ihminen todennäköisesti ei vihaa sua, koe mitään henkilökohtaisia kaunoja ja vaan halua pilata sun hiuksias silkasta omasta ilostaan. Niiden asiakaskuntaanhan sä kuulut, ja ne yrittää palvellua sua mahdollisimman hyvin (löytyyhän niitä ihan perseitäkin mutta no, yleensä siinätapauksessa siellon useimmiten sit yleisesti huono maine ja kampaamo konkassa). Eli ilmase hyvin selvästi mitä haluat, neuvottele jos oot epävarma siitä että kampaaja ei tajunnu, voit vaikka painottaa kymmeneen kertaan että pituutta ei pois vaikka enempää kuin 5cm jos pelottaa että sitä lähtee liikaa yms. Kyllä ne kuuntelee, ja vaikka tuntuu että on vittuimainen ku jankuttaa, se on suurempi todennäkösyys et homma ei kuse.
  2. Jos haluaa kerrostetun ja samaan aikaan tuuheen tukan ja oma hius ei vaan oo kauheen tuuhee, voin kertoa että sen saa näyttämään tuuheelta mutta se todennäkösesti ei tunnu tuuheelta (hei haloo, jos on ohut tukka ja sit sitä vielä ohennetaan ja kerrostetaan) ja jossei jaksa laittaa sitä, se myös todennäkösesti näyttää littanalta. Joihinkin hiuksiin ei vaan saa sellasta mallia ku haluaa, tai saa, mutta sitten se tukka vaatii aika paljon laittoa.
  3. Sitte kannattaa myös muistaa, et vaik joku hiuskuva näyttää kivalta, kannattaa huomioida onko se hius kaikesta pois eroteltuna kiva. Voin kertoa että vaikka sulla ois jonku Jennifer Lopezin tukka, ei se tarkota että sun naamas vaihtuis yhtään minnekään. Sitte valitetaan ku ei näytä samalta ku kuvassa, no ei tietenkään jos sun kasvojen muoto ei esim matchaa yhtään Jennifer Lopezin kasvojenmuotoa. Eli kannattaa myös tsiigaa niit valmismallikuvia sillee et kattelee sieltä mallin jonka kasvojenmuoto on aika sama ku oma.
  4. Kerro sille kampaajalle miten laitat hiuksias. Esim, tupeeraatko hiusksia, kuinka paljon yleisestiottaen oot valmis käyttää hiustenlaittoon aikaa, käytätkö monia eri tuotteita yms. Kannattaa myös kysyy miten sitä hiusta kannattaa laittaa, mikä ois omalle tukalle hyvä yms. Myyntityötähän se suosittelu on, mutta ei kukaan idiootti määrää sulle vääriä tuotteita jos ne haluaa että palaat sinne kampaamoon vielä.
  5. Leikkauksen aikanakin voi ahdistella sitä kampaajaa kyselemällä mitä se tekee. Voi vaikka etukäteen sanoa että ennen on menny perseelleen hiustenleikkuut kampaamossa, että kampaaja vois mieluusti kertoa mitä se tekee milloinki ja olla äärimmäisen tarkka ja kysellä miten nää halutaan leikata. Myös esim mahollisen otsatukan leikkuu kannattaa selittää ja neuvotella ihan pirun tarkasti.
  6. Jos menee se leikkaus perseelleen, kerro ettet oo tyytyväinen, mikä meni pieleen jne. Ei tietenkään millään "vittu oot paska" -asenteella, vaan ihan sillee rauhallisesti ja asiallisesti kerrot mikä nyt on ongelma yms. Myös jälkeenpäin leikkauksesta (ei tietenkää parin kuukauden jälkeen, vaan päivä-pari) jos ilmenee ongelmia voi mennä kertomaan asiasta. Todennäkösesti asiasta keskustellaan, annetaan jotain hyvitystä, tarjotaan korjausmahdollisuus yms. Turha on se pari kuukautta myöhemmin mennä takasin ja sanoa et vituillee meni viimeks, jos ei tällä kertaa, vaa ku sanoo suoraan ja heti, asia on yleensä aika kivasti kontrollissa kaikilla. Paitsi että koskaan ei kannata ottaa "minä en maksa" asennetta heti suoriltaan, kampaaja voi myönnyttää ilmaisuuden sulle, mut jos sä rupeet sitä vaatimaan, se luo susta mielikuvan ettet ois missäänvaiheessa ollu maksamassakaan koko jutusta.
  7. Sit on myös ihan kiva muistaa että hius on vaan hiusta. Se kasvaa takasin. Se on kuollutta solukkoa. Syö hyvin ni kasvaa nopeemmin.
  8. Ja jos sen oman kuontalonsa puolesta pelottaa niin paljon että taju lähtee, älä mee sinne kampaajalle, ja jos meet, älä pyydä mitään radikaalia. Voi myös painottaa että hiuksille ei saa tehä mitään älyradikaalia.
  9. Nää neuvot toimii myöskin siis muuissakin kampaamopalveluissa kuin leikkauksissa. Ideaaliahan se on muistaa että ne kampaajat on ihmisiä. Siellä vois myös käydä etukäteen neuvottelemassa, tai sopia vaikka vähän pidemmän ajan tohon työhön että voi ennen sitä työtä ja sen aikana keskustella tarkasti mitä tehdään.
Nojoo, eiköhän tää ollu taas tässä. Ja, no, siitä nillityksestä vielä, näin se menee:
SASSE

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot ihana ku nillität ♥ Ja puhut asiaa.

Sasse kirjoitti...

Anonyymi: Ai, kiitti : D