maanantai 30. marraskuuta 2009

And I will wait for you


 Mä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi jotkut ihmiset erottuaan toteavat kumppanin olleen täysi paska.
Okei, ymmärretään jos tilanne on esim. pettämisen kautta kärjistynyt eroon tai jotain muuta vastaavaa, mistä saa olla katkera ja vihainen minun mielestäni. Mutta jos normaali suhde, päättyen esim. johonkin riitaan jonka takana on sellainen suht normaali juttu kuten "ei vaan sovita yhteen", menee sitten eron jälkeen siihen että toinen osapuoli on "kamala huora" tai "ihan vitun paska" ja lähdetään levittelemään yksityisasioita näistä ihmisistä, sitä en ymmärrä. Miksi kiinnostavasta ja mukavasta ihmisestä tulee yhtäkkiä kamala ja inhottava?
Olen törmännyt tapauksiin enemmänkin ympärilläni, kuin omissa suhteissani. Omat suhteeni ovat kuitenkin usein päättyneet siksi, että kiinnostus on lopahtanut tai jotain on tullut esteeksi, mutta tämä ei ole aiheuttanut mitään kuukausien katkeruutta tai juttujen levittelyä. Kyllä, on ollut huonojakin suhteita, mutta mitä väliä? Vika ei aina ole vaan siinä toisessa ihmisessä, on pakko myös katsoa omia tekojaan. (Tämä siis tosiaan pätee niihin ei-pettämistyyppisiin suhteisiin.)

Eipä muuta, tuli vaan mieleen.

"Should of done something, but I've done it enough.
By the way, your hands were shaking.
Rather waste my time with you."

♥ -Sasse

4 kommenttia:

angstiMELONI kirjoitti...

Hah, samaa mäkin ihmettelen, miks pitää mennä levitteleemään heti suhteen päätymisen jälkeen paskaa? 8DD

jojo kirjoitti...

toi on tosi rasittava piirre ihmisessä, jos alkaa haukkumaan entistä kumppaniaan heti eron jälkeen, kai sekin toimii eräänlaisena defenssinä? kypsää käytöstä se ei kyllä ole(plus että se är-r-rsyttää muita)

ps ihana ulkoasu!

Sasse kirjoitti...

angstiMELONI; Jepa! Onneks ei oo mulle käyny, mutta tota nyt on näkyny aika reippaasti... En tajuu.

jojo: Niin, kai se sitten on joku suojamekanismi/jonkinlainen tarve saada ylemmyydentunnetta jos on tullut jätetyksi? You know, jäi kisassa tokaksi ja ruikuttamaan rannalle? Who knows.
Kiitos!

Sofie kirjoitti...

Minusta se on aika luonteva reaktio loppuneeseen suhteeseen, kun halutaan ottaa pesäeroa toiseen on helpompi itselleen perustella ero ja sen aiheuttama paha olo "että se oli ihan vitun huora" kuin käsitellä asiaa objektiivisesti. Toisaalta se että levittelee paskapuhetta exsästään kaikille kertoo ihmisen tunteiden käsittelystä ja huomionhakuisuudesta. Exästä ei ole pakko puhua vaikka kuinka paska se olisi ollut.

Varsinkin rankoissa eroissa on helpompi vihata toista että saisi suhteen päätökseen. Yleensä mielikuva muuttuu ajan kanssa "ihan mukavaksi" -tyypiksi, kun ero on saatettu päätökseen. Exissä on täytynyt olla aina jotain hyvää, ei niiden kanssa muuten oltaisi seurusteltu, mutta exät ovat aina syystä exsiä. Oli se sitten kiinnostuksen lopahtaminen, pettäminen, muutto. Ihminen kokee aina jonkinlaisen reaktion eroon. Oli se sitten paskan puhuminen tai muutaman kuukauden hengähdystauko toisesta.

Joo lol, on tullut luettua liikaa psykaa. Ja siis pointtini existä ei pidä puhua liikaa pahaa se vain kertoo ettei ole vielä irti toisesta.